Rappoortvelden Putte


Omschrijving: Verkaveling Rappoortvelden te Putte
Type: Straten
Expertise: Wegen, riolering, omgevingsaanleg en veiligheidscoördinatie
Opdrachtgever: Gemeente Putte
Ontwerpteam: Ingenieursbureau France nv
Kostprijs: 520.000 EUR
Uitvoering: 2014


De verkaveling uitbreiding Rappoortvelden is een groen inbreidingsproject op wandelafstand van het centrum van de gemeente Putte.

Bij de herinrichting van het openbaar domein werd ruimte gegeven aan water. De beleving van het water draagt bij tot het aangename verblijfskarakter dat het geheel uitstraalt. Men komt de verkaveling binnen via een laan met aan één zijde een gracht en aan de andere zijde parkeerstroken in waterdoorlatende betonstraatstenen. Tussen de parkeerzone zijn op een gestructureerde manier bomen voorzien. Bij de inkom van de nieuwe straat is een rustpunt met zitbank voorzien. Dit rustpunt ligt optimaal qua bezonning (zuid en westen zon).

Het gebied is van nature een nattere zone. Het geheel werd opgehoogd en op het niveau van het oorspronkelijke maaiveld bevinden zich nu een gracht en wadi (vijver) die het regenwater bufferen en het water vertraagd lozen in het bestaande afwateringssysteem. Het geheel is op natuurlijke en ecologische manier geïntegreerd in de omgeving. Rond deze wadi werd een betonnen pad aangelegd dat uitnodigend is voor spelende kinderen.

Bureau France

't ijzermagazijn
Heilige Geeststraat 22
2500 Lier
BE0421.718.386

Email: info@bureau-france.be
Tel: +32 3 491 80 80
Steunend lid OCW onderzoekscentrum voor de wegenbouw